Vreme čitanja: oko 1 min.

True Gamers želi da napravi ”esports ostrvo” u vrednosti od 280 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dešava sa ”esports gradom” u Rijadu?

  • 0
Gejming, gejmer, gaming, gamer Foto: Axville/Unsplash

Esports organizacija True Gamers objavila je planove za izgradnju ”ogromnog esports ostrva” u Abu Dabiju. Ostrvo će uključivati objekte za obuku igrača, arene za turnire, kao i luksuzne hotele za smeštaj igrača i osoblja.

Ovaj projekat je zasnovan na stvarnom ostrvu koje se nalazi u blizini Abu Dabija. True Gamers trenutno pregovara sa ”investitorima visokog profila” na temu kupovine ostrva i izgradnje svih objekata koji su potrebni za projekat. Procenjuje se da ukupna cena iznosi 280 miliona dolara.

Prema saopštenju, projekat je rezultat dugogodišnje saradnje sa preko 100 esports organizacija iz svih regiona širom sveta. True Gamers je posebno naveo Virtus.Pro, Team Spirit i BetBoom kao neke od organizacija koje su dale doprinos projektu.

”Naš projekat će privući glavne esports ekipe i igrače iz celog sveta. Takođe će obezbediti platformu za lokalne igrače koji žele da se takmiče na globalnoj sceni”, izjavila je organizacija.

True Gamers još nije dao procenu kada će ovaj projekat biti u potpunosti realizovan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA