≫ 

Najavljen ekskluzivni Valorant turnir za dame sa nagradnim fondom od $10,000

Gejming odsek američke multimilijarderske kompanije NBCUniversal organizuje turnir na kome će se devojke takmičiti za nagradu od 10,000 dolara.

  • 0
valorant-ftw-1 Foto: Riot Games

Riot-ova najnovija pucačka igra Valorant se polako ali sigurno probija na takmičarskoj esports sceni. U jeku trenutne COVID-19 pandemije dobijamo pregršt onlajn turnira, čiji nagradni fondovi iznose nekoliko hiljada dolara. Danas je gejming odeljenje jedne veoma poznate američke medijske organizacije najavilo novo Valorant takmičenje, koje je ovoga puta rezervisano samo za dame.

''Ovim turnirom želimo da otvorimo vrata takmičarskog esporta ne samo devojkama igračima, već i ženama u potrazi za poslom u drugim domenima ove industrije.''

Nerd Street direktorka marketinga, Pejdž Fank

Turnir će se održati u subotu, 12. septembra, i zvaće se FTW Summer Showdown. Skraćenica FTW u ovom slučaju znači ''For the women'', što je u prevodu sa engleskog jezika ''Za žene''. Osam ekipa će se takmičiti za nagradu od 10,000 dolara na ovom prvom ženskom turniru u istoriji takmičarske Valorant scene. Među sponzorima se našao i T1, veoma uspešna korejska esports organizacija.

''Ova manifestacije će služiti kao dokaz i pokazatelj moći koje žene poseduju u gejming industriji.''

Prenos FTW Summer Showdown turnira možete pratiti u subotu, 12. septembra u 21:00 na zvaničnom Nerd Street Gamers Twitch kanalu. Još uvek nam nisu poznate ekipe, ali smo sigurni da će se među njima naći prvi ženski Valorant tim, Godsent.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA