≫ 

G2 osvaja šesti uzastopni Valorant turnir

Da li iko može da ih pobedi?

  • 0
valorant2 Foto: Valorant/ Riot Games

Ovog vikenda završio se novi Ignition Series Valorant turnir u organizaciji Blasta na kojem je G2 još jednom potvrdio svoju dominaciju pobedom nad FPX-om u finalu sa 3-2.

Iako svi znamo da je Valorant još uvek tako mlada igra, naročito njena esports scena, G2 je već u prvih par meseci postigao nešto što što mnogi neće uspeti godinama kasnije. Od 6 evropskih Valorant turnira koji pripadaju Ignition Series-u, G2 je uspeo da osvoji svaki, što znači da već do sada imaju 6 osvojenih titula. Iako su samo četiri ekipe učestvovale na Blast Valorant turniru, novčano, ovaj je bio najveći, tako da su time samo još jednom dokazali svoje kvalitete.

Ovaj turnir su započeli ubedljivim pobedama nad NIP-om i FPX-om, što je bilo dovoljno za plasman u veliko finale. Nakon neizvesnih mečeva u lower bracektu, Ange1l i njegova ekipa uspevaju da se domognu finala i da zakažu meč sa najboljom ekipom u Evropi.

Zbog Upper Bracketa i činjenice da ima samo četiri mape, G2 je startovao sa automatskim vodstvom od 1-0. FPX je bio bolji od samog starta, napravili su ogromnu prednost i fantastični Zyppan ih je predvodio do pobede od 13-7 na Ascentu. FPX je znao da više nema mesta za grešku, te su kao i na prvoj mapi pokušali da uspostave kontrolu od samog starta. Razlika koju su napravili ponovo je bila dovoljna, pa je pred nama bila 5 i odlučujuća mapa.

Za razliku od prethodnih, ovo je bila najuzbudljiviji okršaj do sada. Ekipe su bile potpuno izjednačene sve do samog kraja, ali pri rezultatu 11-10 za FPX, G2 pravi ključnu razliku da bi nekako uspeli da privedu meč kraju sa 13-11. Ovako su uspeli da osvoje još $30,000 i tako da dokažu da im niko nije ravan kada je u pitanju evropska Valorant scena.

Da se pandemija Korona virusa nikada nije desila i da sada možemo da gledamo mečeve evropskih i američkih ekipa, da li mislite da bi G2 svakako ovako dominirao?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA