≫ 

Bekamova Valorant ekipa diskvalifikovana sa turnira

Guild Esports je prekršio pravila turnira, Valorant First Strike-a, na meču protiv G2 Esports-a.

  • 0
valorant-224 Foto: Riot Games

Ekipa Guild Esports morala je da preda meč koji su odigrali protiv tima G2 Esports jer se nakon pregleda snimka ustanovilo da su iskoristili grešku u igri. Bekamov tim je pobedio rezultatom 13-10 na mapi Ascent i trebao je da prođe u četvrtfinale, gde su ih čekali Ninjas in Pyjamas (NiP), ali je sinoć otkriveno da će ipak G2 nastaviti takmičenje. Igrači Guild Esports-a su korišćenjem dva karaktera uspeli da vide (kroz prozor) deo mape koji je obično skriven i tako ubiju protivnika. Situaciju možete da pogledate u nastavku.

Slični potezi su poznati većini Counter Strike veterana. Takozvani bustovi su razlog zašto su mnoge mape izmenjene, a ovo ''varanje'' vam uglavnom daje mogućnost da vidite neki deo mape, koji u normalnim okolnostima ne bi mogli, jer ste se popeli na poziciju na koju kreatori igre nisu predvideli da neko može da dođe. Ekipa Guild je upotrebila dve sposobnosti kako bi stekla dodatnu visinu i provirila kroz prozor.

Još od avgusta se zna za ovaj potez, tako da su ljudi podeljeni što se tiče diskvalifikacije tima. Jedni kažu da je tim zasluženo odstranjen, dok drugi argumentuju da ova greška nije nikakva novost i da bi svi koji igraju igru trebali da znaju da obrate posebnu pažnju. Igrač G2 ipak je skrenuo pažnju na zvanična pravila.

Guild Esports nije dobio nikakvu drastičnu kaznu tako da će sastav moći da nastavi takmičenje na Valorant sceni već na sledećem turinru.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA