≫ 

Riot uvodi nove mere koje kažnjavaju Valorant igrače

Zabrane bi trebalo da traju oko sat vremena.

  • 0
Foto: Riot Games/Valorant

Gotovo svi mutiplejer naslovi današnjice poseduju striktan pravilnik ponašanja. Od svih igrača se očekuje da ga poštuju, jer im u suprotnom sledi odgovarajuća kazna, u zavisnosti od vrste prestupa. Pored klasičnih prekršaja kao što je varanje i vređanje drugih igrača, oduvek je postojao problem AFK-era.

AFK (eng. away from keyboard) je skraćenica koja na internetu označava korisnika koji trenutno nije za računarom, ili bukvalno, ''udaljen od tastature''. Iako ovaj fenomen sam po sebi generalno nije problematičan, u onlajn gejmingu može ozbiljno da utiče na ishod vaše partije.

AFK igrači su posebno problematični u taktičkim pucačinama kao što je Valorant, gde su runde kratke, i gde je svaki momenat meča od izuzetne važnosti. S obzirom da su AFK-eri relativno česti u Valorantu, mnogi su izrazili potrebu za nekom vrstom kazne za ove igrače.

Razvojna kompanija koja nam je donela Valorant, Riot Games, je putem zvanične twitter objave izjavila da je u igri konačno aktivan sistem koji će kažnjavati AFK-ere. Svi igrači pogođeni ovom kaznom neće biti u mogućnosti da započnu partiju bar sat vremena.

Koliko god da su AFK-eri čest i nezgodan fenomen, sigurno se i vama desilo da zbog potpuno neplaniranih razloga morate da se udaljite od kompjutera. Verovatno je i trajanje same kazne toliko kratko.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA