Valorant igrač Nisay dobio zabranu igranja nakon što se popeo na vrh Evrope

Riot je banovao najbolje rangiranog evropskog Valorant igrača nakon tri dana neizvesnosti i optužbi da je hakovao.

  • 0
valorant-ftw-1 Foto: Riot Games

Jasin Nisaj, profesionalni Valorant igrač Bešiktaš Esportsa, dobio je zabranu nakon što je dospeo na vrh evropskog Valorant liderborda. Nisaj je negirao da je varao u taktičkoj pucačini i optužio Riot da je podlegao pritisku zajednice kako bi ga uklonili pred turski First Strike turunir koji počinje 14. februara. Sada više i nije bitno ko priča istinu, jer je Nisaj dobio jednogudišnju zabranu igranja na Valorant Champions Tour-u.

Pošto Vangard sistem protiv varanja nije banovao Nisaja, izgleda da je Riot ručno spustio čekić, ali pošto igra i dalje nema funkciju pregleda riplejeva, Riot ne može odgovoriti na pitanje da li je postupio previše naglo. Tvrdnja turskog igrača da je Riot podlegao pritisku možda proizilazi iz tvita koji je napravio nalog pod imenom Anti-Cheat Police Department. Nalog je rekao da je poslao klipove Nisaja Riot-u na analizu a i profesionalci iz drugih igra su komentarisal da definitivno nešto nije u redu sa nišanjenjem turskog igrača.

Ipak većina je ukazala na nagli skok u preciznosti igrača kao glavni dokaz da je počeo da hakuje. Nisaj je nestao sa CS:GO scene nakon nekoliko godina takmičenja, i ponovo se pojavio kada je Valorant izašao juna prošle godine. Igrač je u prvih par meseci beležio 20% hedšotova da bi taj broj došao čak do 50% do januara. Bešiktaš je ubrzo raskinuo saradnju sa igračem, a ispod teksta pogledajte da li po vašem mišljenju ima sumnjivih radnji u igri turčina.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA