Gambit i G2 obezbedili plasman na Masters u Berlinu

Gambit i G2 su jučerašnjim pobedama uspeli da urade nešto što nisu uspeli pre par meseci, a to je da plasiraju na drugi Valorant Masters, što je bio i glavni zadatak na tekućim kvalifikacijama.

  • 0
vct-masters-valorant Foto: Riot Games

Dvanaest ekipa se plasiralo na završnicu kvalifikacija za VCT Masters u Berlinu, a sada su preostale samo četiri ekipe, četiri koje su sada i zvanično obezbedile svoje mesto na velikom turniru. Pre dva dana su svoj posao završili Acend i SuperMassive Blaze, a sinoć su to uradili Gambit i G2.

Juče su na programu bila dva duela, a prvi su na servere izašli Team Liquid i Gambit koji su priredili pravi spektakl. Liquid je sjajno startovao, osvojivši prvu mapu sa 13-11. Dobro su startovali i narednu mapu, gde su poveli sa 3-0, ali su onda potpuno stali. Gambit je uspeo na vrlo čudan način da dobije nekoliko rundi koje nisu smeli da osvoje, a onda je sve izmaklo kontroli, zbog čega do kraja nisu ispustili nijednu rundu.

Na trećoj mapi je delovalo kao da će biti još jedna laka pobeda ruske ekipe, koja je povela sa 9-3, ali se onda konačno budi Liquid. L1nk, Soulcas i Scream su počeli da briljiraju i nakon ogromnog preokreta Liquid dolazi do meč poena. Tada Gambit uspeva da se nekako vrati u meč, pa nakon toga da spase još jedan meč poen u kojem je Liquid imao čak i prednost u igračima, da bi na samom kraju došli do pobede od 16-14, koja će sigurno dugo boleti igrače Liquida. Bili su tako blizu, a sitne greške će ih skupo koštati, zbog čega će propustiti veliki turnir, kao i mogućnost da već sada obezbede svoje mesto na Champions turniru.

Naredni meč između Giants i G2-a je imao potencijal da bude uzbudljiv, ali se španska ekipa pojavila samo na prvoj mapi. Dobili su Icebox sa 13-8, ali se onda nakon tri izgubljene mape zaredom konačno probudio G2, koji je kompletno razbio na poslednje dve mape. Mixwell i momci im nisu prepustili da uzmu više od 4 runde, što je značilo da su uspeli da obezbedi svoj plasman na turnir u Berlinu, što je za ovu organizaciju bilo neophodno nakon što su propustili prvi turnir.

Do kraja turnira će se igrati za novčanu nagradu, ali sami mečevi neće biti od tolike važnosti, jer su četiri ekipe već postigle svoj cilj!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA