Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve što biste trebali da znate ako ste početnik u Valorantu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Valorant je taktička pucačina iz prvog lica koja je vrlo brzo stekla ogromnu popularnost među gejmerima širom sveta. Međutim, igranje Valoranta može biti veoma izazovno, posebno ako ste početnik ili imate malo iskustva sa FPS igrama. U ovom tekstu ćemo razmotriti neke korisne savete i trikove koji će vam pomoći da postanete bolji u Valorantu. Ako već aktivno igrate Valorant, sigurni smo da su vam i te kako poznati!

  • 0
valorant-ftw-1 Foto: Riot Games

Upoznajte se sa mapama i agentima

U Valorantu postoji veliki broj mapa i likova koje možete igrati. Kada bolje upoznate mape, moći ćete da predvidite kretanje protivničkih igrača, da planirate svoje poteze unapred i bolje iskoristite magije agenata.

Na tu temu, upoznavanje sa agentima i njihovim sposobnostima je ključno. Postoji četiri tipa agenta, gde svaki ima poseban stil igre i ulogu u timu – Controller, Duelist, Sentinel i Initiator. Najbolje je da za početak izaberete agenta koji najviše odgovara vašem stilu igre i da ga dobro uvežbate.

Ne smemo da zaboravimo ni na oružja, kojih ima na pretek. Vežbom ćete naučiti da se prilagodite svakom oružju i da prepoznate koje je najkorisnije za datu situaciju. Ne zaboravite da se vaš lik brže kreće ako nosite nož!

Foto: Riot Games/ Valorant

Komunikacija je ključna

Slično drugim kompetitivnim igrama, komunikacija sa drugim igračima u Valorantu je od izuzetne važnosti. Koristite mikrofon kako biste svoje saigrače obavestili o pozicijama protivničkih igrača, potencijalnim taktikama i vašim planovima za tekuću rundu. Pored toga, jako je važno da slušate vaše saigrače kako biste prilagodili vašu igru njihovom, i time poboljšali timski rad u celoj ekipi.

Mnogo vežbe!

Kao i kod većine igara, vežba je ključ uspeha. Igrajte što više mečeva (nemojte da preterujete!) kako biste stekli iskustvo u brzom donošenju odluka, što je vrlo važno za igru kao što je Valorant. Valorant je pre svega FPS igra, tako da se morate fokusirati i na vežbu kretanja, aim-a i vaših refleksa. Jedan od načina da poboljšate svoj aim i reflekse je aim trening koji možete igrati mimo regularnih mečeva.

Takođe je važno da igrate sa igračima koji su bolji od vas kako biste mogli da učite od njih, a nije ni loša ideja da pratite profesionalne mečeve.

Ostanite smireni i analizirajte vaše mečeve

Valorant je igra koja može biti frustrirajuća, posebno kada meč ne ide po planu. Međutim, umesto da koristite tu energiju da okrivljujete vaše saigrače, pametnije je da se fokusirate na vašu igru i da pokušate da spoznate vaše prednosti i mane u igri, i da analizirate na koji način ste mogli da odigrate bolji meč.

valorant-224 Foto: Riot Games

Podesite osetljivost vašeg miša

Iako na prvi pogled zvuči kao mala stvar, pogrešno podešena osetljivost vašeg miša može negativno da utiče na vašu igru, kretanje i aim. Najbolje je da podesite osetljivost u opcijama Valoranta kako biste pronašli mouse sense koji vama najviše odgovara.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA