≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obišli smo Makabijev šop: Ni traga od dolaska Partizana, brza hrana skoro pa skuplja od pojedinih stvari

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za svakoga ponešto, cene poprilično iznenađujuće

  • 0
KK Makabi šop u Menora Mivtahim Areni Foto: Telegraf.rs

Pet meseci nakon završetka prethodne polako dočekujemo start nove evroligaške sezone. Dva učesnika plej-ofa iz prošle takmičarske godine međusobno će se sastati u Tel Avivu, na vatrenom terenu "Menora Mivtahim Arene".

Telegraf je na licu mesta i pratiće dešavanja oko samog meča i prvog gostovanja Partizana, a nekoliko sati pre početka duela obišli smo Makabijevu zvaničnu prodavnicu.

Ono što nam je zapalo za oko u prvi mah je da u ponudi nema bilo kakvih suvenira vezanih za susret sa crno-belima. Isključivo oprema, šalovi i ukrasi povezani sa "Ponosom Izraela" našli su svoje mesto na rafovima.

Zvanični dresovi kluba za ovu sezonu prodaju se po ceni od 330 izraelskih novih šekela ili oko 80 evra, dok je za šorts potrebo izdvojiti sumu od 60 evra. Utisak je da je cena verovatno malo viša u odnosu na neke druge ekipe, ali treba imati u vidu i standard života, pa se može reći da je poprilično povoljno za domaće stanovništvo.

Majice i duksevi se kreću od svega 25 evra pa do cene od oko 100 za zvanične klupske gornje delove trenerke.

Šal se može naći za svega 15 evra (što je otprilike i cena mesa u restoranima brze hrane) dok se razne druge sitnice i suveniri kreću od cifre od nekoliko do 30-40 evra.

Posebnu pažnju privlači "eksluzivna" potpisana roba i lopte. Određeni broj primeraka se nalazi u ponudi (od 500 do 1000) i cene su zaista i više nego posebne. Tri igrača su u centru pažnje, Vejd Boldvin, Bonzi Kolson i naročito Lorenco Braun za čiji potpisan dres treba dati oko 150 evra! Šalovi sa njihovim potpisima kreću se oko cifre od 50, dok je lopta sa autogramima na ceni od preko 200 evra.

Sve u svemu, za svakoga u ponudi ima ponešto, dok su cene postavljene na takvom nivou da su lokalnom stanovništvu one poprilično u redu, sa malim izuzecima.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je "vatrena" hala u kojoj će Partizan započeti sezonu u Evroligi: Sala kao stvorena za uspehe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA