≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni Aleksa ne pomaže Partizanu u "paklu" Izraela: Lorenco Braun demolirao crno-bele za pobedu Makabija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su pokušali, ali nije išlo na jednom od najtežih gostovanja

  • 14
Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija 96:81 u meču prvog kola Evrolige odigranom u Tel Avivu u čuvenoj "Menora Mivračim Areni".

Crno-beli su prethodne sezone protiv Makabija izgubili na gostovanju, a bili su bolji od njih na domaćem terenu, a i ovog puta, viđena je ista slika. Crno . beli su pokušali i na početku "odbili" nalet rivala. Ali, na svaki pokušaj da dođu do izjednačenja i preokreta, domaći košarkaši su imali odgovor i na kraju su ubeldjivo slavili.

Od starta meča, Makabi je krenuo žestoko. Lorenco Braun je poenima i asistencijama odmah stavio do znanja da će ovo biti njegovo veče. Tako, već posle pet minuta igre bilo je 13:7, a Amerikanac sa španskim pasošem je upisao dvocifreni učinak.

BIG Alley-Oop FInish 💪 #MagicMoment pic.twitter.com/N4O2L62Ajl

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 5, 2023

Malo po malo, rasla je prednost domaćih, pa je posle prve deonice bilo 27:16.

🏀 1/4 | Round 1 | @EuroLeague @MaccabitlvBC 27 - 16 #KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/NXjYCxweu3— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) October 5, 2023

U nastavku, u timu Partizana se razigrao Aleksa Avramović. Plej Partizana nastavio je sa odličnim izdanjima, koje je prikazao na Svetskom prvenstvu u košarci. Tako, sa nekoliko brzih poena, i posle serije od 6:0 Partizan smanjuje rezultat na 32:25. Ali, Braun ponovo ulazi u igru i u samo nekoliko napada Makabi dolazi do 43:28.

Delovalo je da će izraelski tim dodatno da uveća prednost, ali je ponvo Avramović preuzeo stvar u svoje ruke i do poluvremena ubacio 20 poena. Partizan ponovo dolazi do 49:40, ali posle par grešaka, i promašenog zakucavanja Avramović Makabi na poluvreme odlazi sa 55:43.

Aleksa is keeping @PartizanBC alive in Tel-Aviv 👀 pic.twitter.com/Tq0mq4FGxq— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 5, 2023

U nastavku, ponovo je viđen sličan scenario. Partizan je usoevao da uhvati priključak i smanji na jednocifreni zaostatak, ali je Makabi odmah reagovao i vraćao prednost.

U poslednjih deset minuta Makabi se potpuno razigrao. Od momenata kada je Džoš Nibo ostao sam i zakucao za 82:60, bilo je jasno da je pobednik ovog meča rešen. Ipak, i pored poraza, na jednom od najtežih gostovanja ove sezone, za Partizan je dobro što je Aleksa Avramović odigrao sjajan meči bio najefikasniji sa 24 poena, baš kao i Pi Džej Doužer koji se brzo prilagodio timu i upisao dvocifreni učinak od 11 poena. Sledeći meč Partizan igra protiv Asvela 12. oktobra od 20 sati.

U pobedničkom timu istakao se Lorenco Braun sa 22 poena, a pratili su ga Sorkin i Nebo sa po 14.

(Telegraf.rs)

Video: Anketa: Šta misle navijači Makabija o Partizanu? Bolji su tim, a imaju i Obradovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Луцијано

    5. oktobar 2023 | 20:56

    Nema egzuma i lesora oni su svojom snagom drzali odbranu sad to nema 55 koseva za poluvreme to znaci da ne igraju odbranu svi su mekani nema cvrstine

  • Aki

    5. oktobar 2023 | 21:42

    Realno Partizan mora da dovede jos dva igraca,plej i centar,ovo je jako loše

  • ...

    5. oktobar 2023 | 21:46

    Bravo Makabi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA