≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ambasador Izraela o ponudi Partizana da Makabi igra u Beogradu: "Veoma smo dirnuti, narod je jako zahvalan"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegova ekselencija, gospodin Jahel Vilan komentarisao je prijateljske gestove Srbije prema Izraelu

  • 5

Izrael je uzdrman nakon strašnih napada Hamasa sa područja Gaze ka ostatku zemlje zbog čega je od subote, pa do danas poginulo na stotine ljudi, na hiljadu povređeno, a nije poznat tačan broj onih koji su kidnapovani.

Sportska takmičenja širom Izraela momentalno su stopirana. Sve međunarodne utakmice, kako fudbalske, tako i košarkaške su odložene, a saopštenjima su se oglasile FIBA, FIFA, Evroliga...

U međuvremenu je i Košarkaški klub Partizan ponudio Makabiju da svoje utakmice igra u Beogradu, a da će im biti obezbeđen smeštaj, hala za trening i utakmice, što je u Izraelu sačekano sa pravim oduševljenjem i zahvalnošću.

U intervjuu za Telegraf, ambasador Izraela u Republici Srbije, njegova ekselencija Jahel Vilan istakao je kako sve poruke podrške stižu do naroda u Izraelu, a upravo je pomenuo gest Partizana kao nešto izvanredno. Isto tako se dotakao i svih igrača u timovima večitih rivala i kako su se osetili posle svega što se dešava u njihovoj domovini.

- Veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo u vašoj zemlji. Lično me je pozvao predsednik Vučić u subotu, nekoliko sati nakon što je sve počelo. Takođe, objavio je i zvanično saopštenje. Ali iz svih krajeva Srbije, od ludi, ministara, političara, običnih ljudi, prijatelja, sportskih klubova... Veoma smo dirnuti ponudom KK Partizan da Makabi iz Tel Aviva bude domaćin u Beogradu na svojim evroligaškim utakmicama. Imamo igrače koji igraju u oba kluba, i Partizanu i u Crvenoj zvezdi. Svi su lepo prihvaćeni ovde, a imaju veoma jaka osećanja u vezi sa onim danom kada je sve počelo. U poslednja dva dana... Kao što sam rekao, postoje dani kada su vam potrebni prijatelji i kada znate ko su vam pravi prijatelji. Iskreno govoreći, meni nisu bila potrebna ovakva vremena da bih znao da je Srbija iskren prijatelj Izraela, ali nam i dalje greje srca i mnogo znači svakom u Izraelu. Mogu vam reći da svi ovi gestovi stižu do Izraela. U vestima su. Narod je zahvalan. I ja sam veoma zahvalan za sve, što je ponuđeno meni, mojoj porodici i mojoj zemlji, od Srbije - rekao je ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan.

Kompletan intervju gospodina Vilana možete pročitati u odvojenoj vesti gde je govorio o odnosima Srbije i Izraela.

(Telegraf.rs)

Video: Topić nokautiran na meču sa Borcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djika

    10. oktobar 2023 | 01:55

    A vi ste priznali Kosovo!? Toliko o tome

  • Boda Tajson Doživotna

    10. oktobar 2023 | 06:00

    Srbi u srpskom jeziku imaju "gostoprimstvo"

  • Vlasnički list

    10. oktobar 2023 | 07:08

    A koje hale, hotela i ketering servisa je partizan vlasnik, pa da može tako da nudi okolo i ko će to platiti na kraju. Takvu ponudu može da predloži samo Min. Sporta uz saglasnost vlade RS ili da sve račune plaćaju iz Humske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA