Ovo je tajna pripreme! Otkrivamo kako da napravite savršeno meke lignje

Ne morate da čekate letovanje ili odlazak u restoran da biste uživali u mekim i sočnim lignjama.

  • 0

Ako ste ih kupili smrznute, moraju dobro da se odmrznu, idealno u frižideru, bez otvaranja vakum-pakovanja u kome su kupljene. Odmrznute lignje za svaki slučaj isperite od mogućeg peska i nečistoća. Zatim ih omekšajte:

- 400 g lignji uobičajene srednje veličine, opranih i osušenih

- kašičica sode bikarbone

- malo jabukovog sirćeta

- maslinovo ulje

-  so

- kurkuma

Napunite posudu vodom i stavite u nju kašičicu sode bikarbone. Potopite lignje i ostavite ih u rastvoru 45-60 minuta, u zavisnosti od debljine. Isperite tekućom vodom. U istu posudu ponovo sipajte vodu i dodajte jabukovo sirće. Ostavite lignje u ovom rastvoru oko 15 minuta. Ponovo isperite tekućom vodom. Dobro ih osušite ubrusom. Posolite i prelijte masinovim uljem, pa rukama „umasirajte“ u lignje da budu svuda masne. Stavite ih na dobro zagrejan (gril) tiganj.

Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!

Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti

Meso je delikatno a proteini karakteristični – pa imate samo dve opcije bez zlatne sredine: ili ćete lignje krčkati preko sat vremena ili ćete ih ispržiti/grilovati bukvalno po dva minuta na svakoj strani, što važi za lignje uobičajene veličine. Za ovaj tip jela, svakako se bira kratka termička obrada. Začinite lignje pred kraj prženja sa još masinovog ulja i kurkumom, za neodoljivu žutu boju.

Recept iz knjige „Gurmanske veze“, blog „Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA