≫ 

Salata od blanširanog praziluka i šampinjona

I pored odlične arome koju daje jelima i ukusa koji može da se ublaži za upotrebu u salatama, preziluka nema dovoljno na našim jelovnicima, pa ispravljamo tu grešku!

  • 0

Ovaj recept nema mere već se sve priprema "odokativnom metodom".

Prvi korak u pripremi salate je pronalaženje tankih strukova praziluka i seckanje belog dela na „cevčice“ od nekoilko santimetara dužine. Sledeći korak, nalivanje vode u duboki tiganj. Spustite pažljivo u kjučalu vodu „cevčice“ od praziluka, jednu do druge, smanjite temperaturu i ne mešajte. Samo povremeno lagano protresite tiganj. „Cevčice“ nikako ne smeju da se raspadnu, niti sme da im ispadne sredina. Kada ovo radite, otvorite sve prozore. Praziluk je aromatičan i miris „ubija“ na početku banširanja! Ipak, kada omekša (a to se desi za par minuta, a tada je i gotov), sva ljutina i jačina jednostavno nestanu i dobija se veoma blag ukus, idealan za salatu.

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Piletina u čašicama od zelene salate (VIDEO) (RECEPT)

Na drugu ringlu stavite manji lonac, napunite vodom, dobro posolite i sačekajte da provri. Odvojite samo kapice sitnijih šampinjona i iseckajte ih na četvrtine ili osmine, u zavisnosti od veličine „kapica“. Ubacite u ključalu vodu i izblanširajte par minuta. Što se drškica šampinjona tiče, njih sa zelenim delom praziluka iskoristite za doručak (ispržite na maslacu, prelite jajima i servirajte sa sirom).

Praziluk i šampinjone možete da pripremite ranije jer treba da budu hladni i složite salatu u činiju. Preko dodajte i cherry paradajz. Sipajte predhodno umućen preliv od maslinovog ulja, limuna, svežeg prešuna, vlašca i malo soli. Ne zaboravite da pre nego što stavite zalogaj praziluka u usta, isti umočite još jednom u preliv! Kombinacija ukusa je neverovatno dobra!

Servirajte uz ribu.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA