≫ 

Posne mediteranske špagete s plavim patlidžanom

Uskoro počinje post i vreme je da se zapišu najbolji posni recepti...

  • 2

Potrebno je:

- 400 grama špageta, testenina bez jaja

- dva plava patlidžana

- 400 grama zrelog paradajza

- čen belog luka

- pola glavice crnog luka

- nekoliko listova bosiljka

- 5 crnih maslinki

- ljuta papričica

- 4 kašike maslinovog ulja

- ulje za prženje

- so

Priprema:

Na maslinovom ulju propržiti iseckan crni i beli luk i papričicu, dodati oljušten i isečen paradajz. Kuvati na jakoj vatri dok se ne zgusne još desetak minuta, dodati masline iz kojih su izvađene koštice i kuvati još desetak minuta. Očišćen i isečen plavi patlidžan pržiti na vrelom ulju i držati na toplom.

Špagete skuvati u posoljenoj vodi, ocediti, začiniti sosom od paradajza, izmešati.Odozgo poređati plavi patlidžan i posuti listićima bosiljka.

Foto-ilustracija:  pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    20. novembar 2016 | 11:21

    Ja ovo cesto pravim kad postim nekad bez patafaiza... Mmmm... Hvala telegrafu hocemo jos ovakvih posni recepata sad ce post jos malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA