≫ 

Jagnjetina u sosu od šafrana

Jagnjetinu koja se lepi za prste obogatite aromatičim sosom, pa priredite nezaboravni gastronomski spektakl!

  • 0

Potrebno je:

- 1 kg jagnjetine

- prstohvat soli

- 3 šolje vode

Za sos:

- malo masti (veličine lešnika)

- jedna kašika brašna

- ½ l vode

- propasirani beli luk i peršun

- sok od pola limuna

- šafran

Priprema:

Dobro posoljeno jagnjeće meso staviti u nauljenu posudu, pored uliti malo vode i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 minuta, zavisno od debljine mesa.

U međuvremenu, na zagrejanoj masti propržiti kašiku brašna, vodeći računa da ne potamni. Umešati prethodno pripremljenu kremastu smesu od ispasiranog belog luka i listova peršuna. Po ukusu posoliti, zatim dodati sok limuna i na kraju šafran. Dobro izmešan sos skloniti sa grejne ploče.

Pečenu jagnjetinu izvaditi na topao tanjir, odmah preliti vrućim pripremljenim sosom i poslužiti sa krompirićima.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA