≫ 

Zlatni bezglutenski hleb od kukuruznog brašna

Predivan hleb koji je još lepši kad se tostira!

  • 0

Potrebno je:

- 1 šolja kukuruznog brašna

- 1 šolja integralnog pirinčanog brašna

- 2/3 šolje krompirovog ili kukuruznog skroba (gustin)

- 1/3 šolje brašna od tapioke (ili isto toliko gustina)

- 1 kašičica šećera

- 2 kašičice instant kvasca

- 1.25 kašičice soli

- opciono: 1.25 kašičice ksantan ili guar gume  (čest aditiv u bezglutenskim hlebovima, ima ih u „zdravim hranama“)

- 1 šolja toplog mleka

- 1/4 rastopljenog maslaca ili maslinovog ulja

- 3 velika jaja

Izmešajte mikserom sve sastojke sem mleka, maslaca/ulja i jaja. Dodajte mleko i mutite, a onda i puter/ulje. Smanjite brzinu miksera i dodajte jaja. Ostavite da narasta u prekrivenoj posudi oko 1 sat. Namastite kalup za hleb ili još bolje – obložite ga papirom za pečenje.

Prespite masu u kalup, ponovo ostavite da testo naraste – oko pola sata. Peče se oko 40 minuta na 180 stepeni.

Recept i fotografija: vitkigurman.com

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA