≫ 

POSNO! Losos pastrmka iz rerne s belim lukom i limunom

Pečenje u rerni je sigurno najlakši i najjednostavniji način pripreme ribe.

  • 0

Potrebno je:

- 1 kg losos pastrmke

- 1 limun

- žalfija

- 3 čena belog luka

- peršun

- maslinovo ulje

- 200 ml belog vina

- so, biber

Uzeti losos pastrmku i očistiti od krljušti i iznutrica, dobro oprati, napuniti je mešavinom belog luka, peršuna i žalfije sa malo maslinovog ulja.  Staviti je sa strane da lagano poprimi mirise.

Pastrmku ubaciti u pleh, naliti belim vinom, pa peći u zagrejenoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA