≫ 

Kiš sa slaninom i paradajzom

Osvežite ukus klasičnog Kiš Lorena - običnim paradajzom.

  • 0

Potrebno je:

- 200 g brašna

- 100 g putera

- malo soli

- 5 jaja

- 250 ml mleka

- 100 g slanine

- 100 g šunke

- 250 g kačkavalja.

- 1 srednji paradajz

Od brašna, putera, jednog jajeta i malo soli zamesiti testo koje se ne lepi. Ostaviti ga da se malo odmori pa ga oblikovati u posudi za pečenje (najbolje preko papira za pečenje). Preko testa izrendati kačkavalj, preko kačkavalja posuti sitno seckanu šunku i slaninu – pa poređeti paradajz sečen na kolutove ili kockice (oljuštiti ga prethodno i odstraniti semenke).

Prelijte sve to umućenim miksom mleka i 4 jajeta. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA