• 0

Bečka šnicla po pravoj recepturi

Originalni recept za pripremu gurmanskog obroka!

  • 0

Potrebno je (za četiri osobe):
- 600 g telećeg filea

- 2 jaja,
- so,
- meko brašno
- mrvice hleba
- mast
- Ukras - kriška limuna, peršun
- Prilog - (po izboru) salata od krompira, krastavaca, paradajza, majoneza, krompir u peršunu
Iseći četiri teleće šnicle koje planirate da iskoristite za ovaj obrok.  Ivice blago zasecite. Šnicle pokriti celofanom i malo izlupajte. Uobičajena debljina je oko 6 mm. Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta. Jaja umutite viljuškom, nikako ne mikserom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja.
Meso uvaljajte u mrvice. Šniclu blago otresti posle ovog koraka. Odmah preneti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrejali dosta masti. Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Potrebno je od tri do pet  minuta i meso će biti gotovo. Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama. Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima