• 0

Dinstana junetina sa karfiolom

Laka priprema, a ukus je za pamćenje.

  • 0

Sastojci:
- 500 g junetine od buta

- 300 g šargarepe
- 2 manja krompira
- 2 glavice crvenog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- po ukusu začin za gulaše
- lovor i biber u zrnu
- 500 g karfiola
Priprema:
Junetinu iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Krompir oljuštiti i iseći na krupnije kocke. Na malo ulja propržiti luk, kad postane staklast, dodati junetinu i šargarepu, te kratko prodinstati. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso napola dinstano, dodati krompir, paradajz pire, belo vino, lovor, biber i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost uvri i dobijete gustinu gulaša. Karfiol obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog junetini.
(Telegraf.rs)
 
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima