• 0

Dinstana junetina sa karfiolom

Laka priprema, a ukus je za pamćenje.

  • 0

Sastojci:
- 500 g junetine od buta

- 300 g šargarepe
- 2 manja krompira
- 2 glavice crvenog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- po ukusu začin za gulaše
- lovor i biber u zrnu
- 500 g karfiola
Priprema:
Junetinu iseći na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, luk na kockice. Krompir oljuštiti i iseći na krupnije kocke. Na malo ulja propržiti luk, kad postane staklast, dodati junetinu i šargarepu, te kratko prodinstati. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso napola dinstano, dodati krompir, paradajz pire, belo vino, lovor, biber i začine po ukusu. Dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost uvri i dobijete gustinu gulaša. Karfiol obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog junetini.
(Telegraf.rs)
 
 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima