Engleski doručak - klasika za hladne i kišovite dane

Osnovna ideja iza ovog doručka je da se najedemo ujutru, kako bi preko dana bili manje gladni.

engleski dorucak
Foto-ilustracija: pixabay.com

Sastojci po osobi:

- 1 kobasica
- 3-4 tanke kriške pančete
- šampinjoni
- 5 čeri paradajza
- 1 jaje
- 2 kašike smeđeg pasulja iz konzerve
- 2 kašike ulja za pečenje

Za posluživanje:
- 2 kriške tosta
- 20 g maslaca

U tiganju na zagrejanoj kašiki ulja propržite kobasice, a zatim kriške  pančete. Na istoj masnoći prodinstajte pečurke, a zatim kratko i male paradajze. Na preostaloj kašiki ulja ispržiti jaje na oko, a tost prepecite u tosteru ili u tiganju bez masnoće. Na tanjir položite toplu kobasicu, pančetu, prženo jaje, šampinjone, male paradajze i kašiku oceđenog pasulja.Poslužite s tostom premazanim maslacem.

(Telegraf.rs)

 

Tagovi: čeri paradajz, engleski doručak, Jaja, Kobasica, maslac, pančeta, Pasulj, Šampinjoni, slanina, Tost, Ulje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • O
    O maj Gad

    Ovo nije engleski doručak.U engleski doručak nema šampinjona,ni šeri paradajza.I idu dva jaja.

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima