• 0

Pizza margarita - jednostavnost italijanske kuhinje

Za sve ljubitelje pravih mediteranskih ukusa!

  • 0

Sastojci:
Testo:

- 1/2 kockice kvasca
- 250 g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
Fil:
- 700 g paradajza
- crni luk, čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1/2 kašičice origana
- so, biber
- 300 g mocarele
- 2 kašike krupno seckanog bosiljka
Priprema:
Izdrobiti kvasac i pomešati ga sa 125 ml tople vode i ostaviti da odstoji 15 minuta. Pomešati kvasac s brašnom, uljem i kašicicom soli. Testo ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta.
Sav paradajz, osim jednog, oljuštiti i iseći na kockice. Iseckati crni i beli luk, pa prodinstati sa kašikom ulja. Dodati paradajz, i svež i pire, kuvati 15 minuta. Dodati origano, soli i bibera po ukusu. Preostali paradajz iseći na kolutove, kao i mocarelu.
Zagrejati rernu na 220°C, kratko promesiti testo, oblikovati veliku picu (prečnika 24 cm), pa je položiti na nauljeni pleh. Premazati sosom, poređati kolutove paradajza i mocarele, preliti kašikom ulja i peci 25 minuta. Posuti bosiljkom.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima