• 0

Ljuti kolutovi od luka

Ako se dobro pripremi i luk je iznenađujuće ukusan!

  • 0

Sastojci (količine po želji):
- luk srebrenac

- jaja
- kečap
- terijaki (ili soja) sos
- brašno
- prezle
- ljuti čili, so
Priprema:
Luk očistite i narežite po širini na kriške debljine 1 cm. Prstima zatim izvadite kolutove iz svake kriške te ih odložite sa strane.
U tri različite posude stavite brašno, jaja i prezle. Možete koristiti bilo koje brašno, ali je najbolje glatko, jer će se najbolje prihvatiti za luk.
Prezle slobodno malo posolite, a na jedno jaje dodajte kašiku kečapa, kašiku terijaki sosa i pola kašičice ljutog čilija, te dobro sve razmutite.
Kolutove zatim redom s jedne na drugu stranu prvo uvaljajte u brašno, zatim prebacite u čili jaja, a na kraju s drugom rukom završite paniranje u prezlama.
Zdravije je da kolutove ispečete u rerni na 200°C, oko 15-20 minuta, ali baš ako želite možete i da ih pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Najbolje je da ih poslužite tople uz neki kiselkasti sos - recimo mešavina pavlake ili majoneza sa rendanim kiselim krastavčićima.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima