• 0

Domaći beskvasni ražani hleb

Raž je žitarica koja je najsličnija pšenici, a ražani hleb je posebnog ukusa...

  • 0

Sastojci:
- 600 g ražanog brašna

- 4 kašike maslinovog ulja
- 500 ml mlake vode
- 2 praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- semenke susama, suncokreta, golice i lana
Priprema:
Brašno, so, semenke, prašak za pecivo pomešati u većoj činiji, a zatim dodati ulje i vodu. Smesu mesiti sve dok ne prestane da se lepi za ruke.
Oblikovati testo u veknu, a zatim ostaviti da se odmori oko sat i po vremena. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C 20 minuta, a zatim na 150, dok ne bude pečen.
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima