• 0

Rižoto s kozjim sirom

Svako voli sočni rižoto, pogotovo, ako se ovako pripremi...

  • 0

Sastojci:
- 200 g pirinča

- 120 ml belog vina
- 1 l supa od povrća za supu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- so i mleveni biber
- 150 g kozjeg sira
- 100 g lisičarki
- kašičica kurkume
- mlad spanać
Priprema:
Zagrejte ulje i na njemu propržite pirinač. Dodajte belo vino. Kada pirinač upije svo vino, dodajte punu kutlaču supe od povrća. Kada pirinač upije i ovu tečnost, dodajte još supe i tako nastavite oko 20 minuta uz povremeno mešanje sve dok pirinač ne postane kremast, ali da zrna pirinča ipak nisu raskuvana. Umešajte kurkumu, parmezan i iseckane lisičarke te začinite solju i biberom. Izmrvite koziji sir i poslužite na toplim tanjirima. Servirajte ukrašeno listovima mladog spanaća.
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima