• 0

Zapečeni karfiol sa sirom i jajima

Može da bude glavno jelo, a super je i kao prilog...

  • 0

Potrebno je:
- 1 glavica većeg karfiola

- 2,5 dl neutralne pavlake
- 4 jajeta
- 200 g sira trapista izrendanog
- 3 čena belog luka
- suvi biljni začini
- mleveni biber
Priprema:
Karfiol najpre dobro operemo i podelimo na cvetove. Stavimo ih u veću šerpu i kuvamo ih u slanoj vodi. Kada se kafiol dovoljno kuvao, vadimo ga i ređamo u vatrostalnu činiju u kojoj ćemo ga peći. Poređali smo karfiol u posudu i sada beli luk iseckamo što sitnije i pospemo ga preko karfiola.
U drugu činiju, odvojeno od svega umutimo jaja i pavlaku, začinimo to biljnim začinima po ukusu i pobiberimo. Nakon toga u tu dobijenu smesu dodajemo sir trapist, koji smo prethodno izrendali na sitno rende. Sve to dobro promešamo kako si se sve lepo sjedinilo. Karfiol koji smo poređali u posudu za pečenje prelijemo sa tom umućenom smesom i uključimo rernu na neku srednju temperaturu, u zavisnosti od jačine. U zagrejanoj rerni zapečemo tako pripremljen karfiol, tek toliko da dobije zlatnu boju.
Nakon izvesnog vremena naš obrok je spreman za posluživanje. Uz njega možete spremiti i neku sezonsku salatu ili ga poslužiti kao prilog uz neko meso po vašem izboru. Zdravo i lagano, pa može i češće da se konzumira.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima