• 0

Piroške sa zeljem (ili blitvom)

Krckavo i veoma ukusno punjeno pecivo!

  • 0

Potrebno je za testo:
- 300 g brašna

- 15 g maslac
- 20 g kvasca
- pola šoljice mleka
- 2 jaja
Za fil:
- veza zelja (ili blitva kao zamena)
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 100 g slanine
- prezle
- so
- biber
- malo pavlake.
Priprema:
U brašno dodajte malo soli, rastopljen maslac i viljuškom izmešajte. Kvasac rastopite u mlakom mleku, dodajte gornjoj masi 1 jaje i 1 žumance, dobro izradite testo i ostavite na hladnom mestu da odstoji.
Za to vreme napravite nadev: - Izdinstajte 100 g sitno seckane slanine sa glavicom crnog luka. Skuvajte jednu veću vezu zelja, iscedite i isecite pa promešajte sa lukom i slaninom, dodajte 1 jaje, prezle, soli, bibera, malo pavlake i sve dobro izmešajte. Testo razvijte oklagijom, izrežite na okrugle forme i punite nadevom. Pržite ih na vrelom ulju ili masti.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima