• 0

Francuska supa od luka i sa belim vinom

Sigurno najpoznatija supa na svetu!

  • 0

Sastojci:

- 450 g luka

- 75 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 1/2 l mesne supe
- 1-2 dl suvog belog vina
- so
- sveže mleveni biber
- pola francuskog hleba na kriške
- 100 g kačkavalja, narendanog

Priprema:
Očistite luk i narežite ga na kolutove. Zagejte maslac, pa na njega stavite luk. Dinstajte ga na laganoj vatri 20-tak minuta. Luk treba da se karmelizuje, od čega će cela supa dobiti lepu smedju boju. Posipajte brašnom, i uz mešanje ulijte supu i vino. Ostavite na laganoj vatri barem 30 minuta. Povremeno promešajte. Posolite i zabiberite.
U male vatrostalne posude sipajte supu. U svaku posudu (zavisno od veličine) stavite krišku-dve hleba, posipajte obilato sirom i zapecite pod gornjim grejačem u već ugrejanoj rerni, tek toliko, da sir pozlati. Poslužite vruće.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima