• 0

Lagana sarma od šampinjona i ćuretine

Laganija verzija omiljenog specijaliteta, za one koji vole ćureće meso...

Sastojci:
- 1 glavica kupusa

- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 300 g ćurećih grudi
- 60 g pirinča
- 1 paradajz
- 0,5 dl belog vina
- 6 dl vode
- 1 kašika paradajzovog koncentrata
- 1 kašika suvih začina
Priprema:
Iz glavice kupusa isecite koren, odvojte listove, potopite u vrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta. Na maslinovom ulju pržite sitno iseckane šampinjone dok sva tecnost ne ispari. Suvi začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i pustite da stoji oko 10 minuta. U posudu stavite ćureće grudi, isečene na sitne kocke, paradajz, koji ste prethodno oljustili i očistili od semenki, te isekli na kockice, pirinač, ohlađene šampinjone i suvi začin, pa sve zajedno dobro promešajte.
Ostatak kupusa isecite na trake i stavite na dno posude. Na njih u krug rasporedite sarme i zatim ih prelijte vodom, koju ste prethodno prokuvali sa koncentratom paradajza.
Kuvajte 15–20 minuta ili dok pirinač ne omekša. Uz sarme posluzite kuvani ili pire krompir.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima