• 0

Balkanske punjene pljeskavice

Ljubitelji sira i mesa će bukvalno obožavati ovo jelo!

  • 0

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa

- 2 kašike ulja
- so
- biber
- crni luk
- začini po želji
- šoljica vode
- beli sir
- ulje za prženje

Priprema:
1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kasike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji. Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice.

Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po zelji.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima