• 0

Pljeskavice od krupne rečne ribe

Da li ste znali da divne pljeskavice možete pripremiti i bez crvenog mesa?

  • 0

Sastojci:
- 1 kg krupne rečne ribe očišćene od kostiju

- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 200 g sredine od hleba
- 1 jaje
- biber,
- začin
- nekoliko dl ulja
- peršunovo lišće
Priprema:
Hleb natopiti u pola šolje mleka i ostaviti ga da nabubri. Maslac zagrejati, propržiti brašno u njemu i dodati ostatak mleka, neprekidno mešajući da se napravi sos srednje gustine. U ohlađen sos dodati biber, začin, sitno seckano peršunovo lišće i jaje, pa sve to dobro izmešati.
Meso ribe samleti i promešati sa natopljenim hlebom. Tu masu dodati sosu i sastojcima u njemu. Ponovo sve izmešati, malo posoliti, dobro izmesiti i praviti loptice koje se malo spljošte da liče na "okruglastu pljeskavicu". Ulje dobro zagrejte, a šnicle pažljivo prevrćite dok ne porumene sa obe strane. Poslužite sa salatom po želji.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima