≫ 

Pljeskavice od krupne rečne ribe

Da li ste znali da divne pljeskavice možete pripremiti i bez crvenog mesa?

  • 0

Sastojci:

- 1 kg krupne rečne ribe očišćene od kostiju

- 50 g maslaca

- 2 kašike brašna

- 2 šolje mleka

- 200 g sredine od hleba

- 1 jaje

- biber,

- začin

- nekoliko dl ulja

- peršunovo lišće

Priprema:

Hleb natopiti u pola šolje mleka i ostaviti ga da nabubri. Maslac zagrejati, propržiti brašno u njemu i dodati ostatak mleka, neprekidno mešajući da se napravi sos srednje gustine. U ohlađen sos dodati biber, začin, sitno seckano peršunovo lišće i jaje, pa sve to dobro izmešati.

Meso ribe samleti i promešati sa natopljenim hlebom. Tu masu dodati sosu i sastojcima u njemu. Ponovo sve izmešati, malo posoliti, dobro izmesiti i praviti loptice koje se malo spljošte da liče na "okruglastu pljeskavicu". Ulje dobro zagrejte, a šnicle pažljivo prevrćite dok ne porumene sa obe strane. Poslužite sa salatom po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA