• 0
 ≫ 

Salata od žitarica aromatizovana nanom

 ≫ 

Ako više volite, ovo jelo možete spremiti od prosa ili kus-kusa.

  • 0

Sastojci:

- 75 g sitnog bulgura

- 3 velika paradajza
- 3 limuna
- 6 strukova nane
- 300 g pršunovog lišća
- 4 struka mladog crnog luka
- 6 kašika maslinovog ulja
- so i biber

Priprema:
Bulgur potopite 15 minuta u hladnu vodu da omekša. U međuvremenu limunove isecite na polovine i iscedite ih.
Očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i iseckajte. Peršun i nanu dobro operite, odstranite stabljike, a lišće sitno iseckajte. U posudi za salate izmešajte paradajz, luk, peršun, nanu, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, biber, so, pa ponovo izmešajte. Pod mlazom vode operite bulgur 2-3 puta, dobro ga ocedite i onda pritisnite dlanovima. Zatim dodajte i njega u salatu. Promešajte sa ostalim sastojcima. Po potrebi dodajte so i biber.
Ostavite da odstoji barem jedan sat i poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima