• 0

POSNO! Pečurke sa vinom i majčinom dušicom

Ako nemate naviku da jedete šitake ili bukovače - isprobajte ovaj recept i zavolećete ih!

  • 0

Sastojci:
- 500 g pečuraka (idealno šitake ili bukovače)

- 8 kašika belog vina
- sok od 1 limuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz-pirea
- veća glavica crnog luka
- malo timijana (majčine dušice)
- grančica svežeg ruzmarina
- mleveni biber
- so
Priprema:
Oljuštiti luk, oprati ga i iseći na kolutove, pa pržiti na ulju uz dolivanje vode dok ne omekša.
Sipati vino, paradajz-pire i limunov sok, pa posuti timijanom i ruzmarinom. Zatim posudu poklopiti i kuvati oko 5 minuta. Umešati oprane i na četvrtine isečene pečurke. Posoliti i pobiberiti, pa kuvati dalje dok pečurke ne omekšaju.Skinuti poklopac i na jakoj vatri kuvati još nekoliko minuta da se masa zgusne.
Pečurke servirati sa kuvanim pirinčom.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima