Marokanske ćuftice od junećeg mesa s jogurtom

 
 ≫ 
  • 0

Ne prave svi ćufte u paradajz sosu kao mi. Probajte preliv od jogurta za promenu!

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa

- 1 glavica crnog luka

- 1 jaje

- malo starog hleba

- 1 kašika origana

- biber

- so

- maslinovo ulje

Za sos:

- 1 krastavac

- 1 čaša jogurta

- 1 čen belog luka

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 kašičica vinskog sirćeta

- 2 kašičice seckane nane

- biber

- so

Priprema:

Od mlevenog mesa, hleba namočenog u vodi (i isceđenog), jajeta, glavice rendanog crnog luka, bibera, origana i soli umesiti masu, pa ostaviti da odstoji nekoliko sati na hladnom mestu. Zatim praviti ćuftice (u veličini oraha - za meze) ili ćufte (u veličini jajeta - za obrok) i pržiti na vrelom maslinovom ulju.

Za sos:

Umutiti jogurt, oljušten i samleven krastavac, isitnjen čen belog luka, kašiku maslinovog ulja, kašičicu sirćeta, isitnjenu nanu, biber i so. Sos rashladiti i služiti uz pržene ćuftice.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA