• 0

Krem supa od špargle sa slatkom pavlakom

Ako tokom praznika poželite novi, luksuzni ukus - isprobajte predivnu šparglu!

  • 0

Sastojci:

- 200 g špargli
- 80 g putera
- 80 g brašna
- 2 l goveđe supe
- 2 žumanca
- 1 dl slatke pavlake
- biber i so

Priprema:
Uzmite 200 g špargle i odsecite im samo vrhove, a zatim ih obarite u slanoj vodi. U šerpu stavite 80 g maslaca i 80 g brašna, pa propržite zapršku, i nalijte sa dva litra goveđe supe. Pazite da vam se ne naprave grudvice. Ako ih ipak ima procedite je kroz cediljku za supu. Kada supa provri, stavite u činiju dva žumanca, slatku pavlaku, začinite, pa prelijte lagano supom. Na kraju dodajte obarene i od vode oceđene vrhove špargli. Usitnite u blenderu i servirajte.

(Telegraf.rs)

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima