≫ 

Mlada prasetina sa začinskim biljem i lukom

Pravi izbor za dobar porodični ručak!

  • 1

Sastojci:

- 1 kg mlade prasetine bez kostiju i kože

- so, biber

- 1,5 dl ulja

- 2 mlada luka

- 1,5 dl belog vina

- 3 čena belog luka

- 100 g parmezana

- 100 g suvog hleba

- 1 dl bujona

- 30 g origana

- 80 g sušenog paradajza

- 50 g putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Meso pržite desetak minuta na dve kašike ulja. Luk očistite i isecite na režnjeve. Stavite meso u pleh, pa zalijte vinom i bujonom i pecizte u rerni oko sat, uz dolivanje vode. Koricu hleba, sušeni paradajzi čen belog luka sameljite nakratko u blenderu, pa pomešajte sa rastopljenim puterom i time premažite pečenje. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Iščupkajte začinsko bilje, izgnječite 2 čena belog luka i sve pomešajte sa malo soli, pa dodajte parmezan i ostatak ulja. Pečenje poslužite sa barenim povrćem i prelivom od začinskog bilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA