0

Flambiranje hrane: Kako ga izvesti bez greške! (VIDEO)

Važno je sve dobro isplanirati!

flambiranje
Foto: pixabay.com

Kada se radi o flambiranju, odmah zamišljamo jelo u plamenu, što i jeste najjači utisak. Ali, pozivamo na oprez, kao i temeljnu pripremu - kako čitava stvar ne bi krenula neželjenim tokom.

 

Kratko flambiranje daje posebno zanimljivu aromu jelima, pa ovu tehniku svakako treba savladati. Samo šta zapaliti i kako?

Flambiraju se jela sa što manje tečnosti, kako se piće predviđeno za paljenje ne bi suviše razvodnilo. Takođe, piće koje se koristi u ovu svrhu treba da sadrži najmanje 50% alkohola, kako bi se lako i efektno zapalio.

Važan je i izbor vrste pića, jer po izgledu, mirisu i ukusu treba da bude saglasno jelu. Pogledajte i savete ovog šarmantnog Francuza!

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Alkoholno piće, Flambiranje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima