Kako da napravite kandiranu pomorandžinu koricu?
Odlična je za ukrašavanje kolača i torti - a i sama po sebi ukusna. Naučite kako da je spremite sami u tri laka koraka!
1) Koru narandže izrežite na rezanca. Zatim u posudu sa 200 ml vode ukuvajte 100 g šećera i dodajte pripremljena rezanca od pomorandžine kore
2) Kuvajte dok voda skoro potpuno ne ispari
3) Izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite da odstoji oko 3 minuta.
Ovaj postupak se zove kandiranje narandžine kore.
Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.
(Telegraf.rs)
Video: Stamenkovski predvodila državnu ceremoniju obeležavanja godišnjice Bitke na Košarama
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cipiripi
Prvo treba da se kora iskuva u soli i sodi bikarboni da se ubiju pesticidi.
Podelite komentar