4

FRIŽIDERI SU PUNI BAKTERIJA! Koliko često ih treba čistiti i kako to da uradite pravilno?!

Evo nekih vrlo korisnih saveta

ciscenje frizidera
Foto-ilustracija: pixabay.com

Frižidere bi trebalo dobro i temeljno čistiti na 3-4 nedelje, kako bi uništili razne klice i bakterije, a i  odstranili neprijatne mirise. Pre početka čišćenja , obavezno isključite frižider iz struje.

Odmah zatim oprati sve police, pregrade i zidove vrelom vodom. Za vašu informaciju neprijatni i neželjeni mirisi najbolje se uklanjaju pomoću sirćeta sa malo vode. Postoji i drugi način, a to je rastvor jedne kesice sode bikarbone u dva litra vode, pa da se sa njim opera unutrašnjost frižidera.

Kada ste pranje temeljno uradili, još jednom prebrišite unutrašnjost toplom vodom i stavite krišku limuna koja će proizvesti osvežavajući miris.

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept!

Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Frižider, Limun, Sirće, soda bikarbona

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
  • P
    PDragan

    Meni je skoro prazan tako da ga ne cistim u pola godine,preventive radi.

  • $
    $@$@

    Najbolje se očisti čistom spužvicom i vodom i poslije toga preći sa pomiješanom vodom i sirćetom.

  • K
    Kiza

    Bar nesto neka bude u frizideru

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima