3

Kako da izbistrite jako zamućenu supu?

Postoje jednostavni načini da vaša jela izgledaju lepše!

bistra supa
Foto-ilustracija: pixabay.com

Skuvali ste supu, ali niste sasvim zadovoljni. Nije dovoljno bistra, iz razloga što je kuvana od kostiju, mesa i povrća.

Da li je moguće u ovoj situaciji nešto učiniti kako bi se situacija popravila?

Treba biti optimista, zato što postoje načini da se to reši. Najjednostavnije, može se drvenom varjačom odstraniti pena sa vrha suda. Ali zato što ovo, neće, verovatno, biti dovoljno možete uraditi i sledeće:

- U supu koja vri dodajte sirovo belance ili ljuspice jajeta i ostaviti ih 10-15 minuta dok ne pokupe nečistoću, a zatim sve procediti kroz cediljku.

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: belanca, Supa

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • A
    Anja

    Malo celera, sitno iseckan. Supa bistra ukus extra.

  • D
    Duca

    Kad god kuvam supu, ubacim glavicu pecenog (na plotni) crnog luka, izbistri supu i da odlican ukus, a ako je meso masnije ubacim i nekoliko krompira da pokupe masnocu. Prijatno!

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima