1

Kako izabrati i kupiti dobro povrće i voće?

Pridržavajte se ovih saveta i nećete pogrešiti!

sveze voce i povrce
Foto-ilustracija: pixabay.com

Treba da znate, da što je povrće manje tretirano hemikalijama, to je ono sitnije i nepravilnijeg oblka. Drugim rečima, ako su jabuke sve iste, krupne i sjajne, to bi trebalo da znači da su više hemijski tretirane.

- Paradajz iz staklenika nikada nije jarko-crvene boje
- Listovi salate treba da su čvrsti, bez smeđih ivica
- Paradajz treba da je sjajan i čvrst na dodir
- Birajte ppečurke koje su čvrste, suve i svetle, bez mrlja
- Zrele banane su svetložute sa ponekom smeđom tačkicom, nezrele zelene i tvrde, a prezrele pocrnele i meke
- Orasi u ljusci ne smeju zvučati šuplje kad ih protresete.

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Banane, Jabuka, Orasi, Paradajz, pečurke, Povrće, Voće, Zelena salata

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • P
    Petar

    Najzdravije je kad uberes iz svoje baste!

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima