2

Kako izabrati zdravo i ukusno meso?

Boja, miris i ukus su osnovni pokazatelji kvaliteta!

sveze meso kupovina
Foto-ilustracija: pixabay.com

Boja i miris su ono što ukazuje na to da li je meso sveže. Svetlocrvena, jasna boja kakakteristična je za sveže meso, za razliku od onog koje je potamnelo ili čak smeđe!

Miris ne treba da je intezivan, već da se oseća blag miris krvi. Ako je ustajao, neprijatan, to bi već trebalo da vam bude signal da ga ne kupujete.

Kvalitetno i sveže meso je mekanije na dodir i prošarano masnoćom.

Ne propuštajte više ni jedan savet ili recept! Pratite video recepte Telegraf kuhinje na našem kanalu potražite nove savete na sajtu Telegraf Kuhinje, a možete lajkovati i našu Fejsbuk stranicu gde imamo svašta nešto lepo za vas.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:


(Telegraf.rs)

Tagovi: Kupovina, Sveže meso

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • ?
    ???

    Sigurno ne u super marketima!!!

  • K
    Kiza

    Junetinu posipaju sa vinobranom kad potamni i bude lepa kao da je malopre zaklano

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

Šta učiniti sa viškom lisnatog testa?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima