0

Dobro odabrani začini su poželjni - ali samo u pravom trenutku!

Nije sve u količini začina - pravi majstori imaju još neke tajne!

SAVET kuhinjski zacini
Foto-iliustracija: pixabay.com

Poznato je da ukus jela zavisi od začina, ali u tome ne treba preterivati. Neke začine ne treba stavljati u jelo pre nego što ostali sastojci dobro prokuvaju.

- Peršun pri dužem kuvanju izgubi i boju i čvrstinu kao i vitaminsku vrednost. Najbolje ga je staviti u jelo pre iznošenja na sto ili eventualno nekoliko minuta pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Alevu paprika ne smete stavljati u suviše zagrejanu zapršku, jer pocrni i daje jelu gorak ukus.

- Zelen se stavlja u supu pola sata pre nego što ćete sud ukloniti sa šporeta.

- Biber se nikada ne prži dugo jer može dobiti nepoželjan i odbojan ukus.

- Začine iz indijske kuhinje ipak - treba propržiti jer se tako razvijaju arome.

- "Tvrde začine" poput ruzmarina ili lovorovog lista, slobodno kuvajte duže.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleva paprika, Peršun, Začin, zelen

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima