Predivni japanski ramen sa soja sosom i đumbirom

Jedno od najpoznatijih jela iz Japana!

  • 0

Sastojci:

Supa:

- 1 pileća kocka za supu

- 50 g đumbira (koren)

- beli luk u prahu

- čili u prahu

- 1 supena kašika soja sosa

Rezanci:

- 2 pakovanje ramen rezanaca

- so (po ukusu)

Dodaci:

- 1 jaje

- mladi luk ili praziluk

- kukuruz šećerac

- dimljena piletina ili drugo meso

Priprema:

Prvo skuvati i oljuštiti jaje, pa ga preseći na pola. Đumbir iseckati na sitne komadiće, staviti u šerpu sa pola litra vode i dodati pileću kocku za supu (ili domaću supu). Po želji dodajte beli luk. Pustite da proključa i onda kuvajte još 5-7 minuta. Zatim dodajte kašiku soja sosa i čili, pa kuvajte još 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti na toplom do serviranja. Pripremiti povrće koje želite da stavite u ramen. Jedan od tradicionalnih sastojaka je mladi luk ili praziluk koji se priprema tako što ga sitno naseckanog, malo propržite na ulju.

Ukoliko želite, koristite i svež. Dimljenu piletinu narezati na kriške. Možete koristiti i bilo koje drugo meso pripremljeno, na bilo koji način, mada se najčešće koristi piletina ili svinjetina. Sastojci za ramen su raznovrsni tako da možete staviti i bilo šta drugo što vam je po ukusu i imate pri ruci.

Rezance pripremiti prema uputstvu na pakovanju. To znači da rezanca treba preliti ključalom vodom i ostaviti da odstoje 3-4 minuta. Rezanca na treba prekuvati, a dok su u vodi dodajte začin i so po želji. Posle toga rezanca dobro ocedite.

Posluživanje:

Suština ramena je da se jede dok je supa još vruća. Služi se u dubokim posudama u koje možete nasuti ključalu vodu pre služenja kako bi se zagrejale. Supu možete procediti, ili izbegavati komadiće đumbira pri sipanju u posude. Poslužuje se tako da u posudice prvo naspemo supu, a zatim dodamo oceđene rezance. Supa bi otprilike trebala prekrije rezance mada, ne u potpunosti da ih potopi.

Na rezance se redaju polovina jajeta, meso, mladi luk i ostali dodaci koje ste pripremili. Tradicionalno se jedu japanskim štapićima uz pomoć male kašike ili u jednostavnijoj varijanti viljuškom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA