0

Koji je osnovni pribor za dobar rad u kuhinji?

Noževi i sve ostalo bez čega se ne može...

SAVET alat u kuhinji
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ne kaže se slučajno da “bez alata nema zanata”! Tako je i u kuhunji.

Ako ste tek počeli da se bavite kuvanjem ili ste se odselili od roditelja i počeli da živite sami - ovo je savet šta treba obavezno da imate za rad:

- Pre svega potrebno je da imate jedan veći nož, jedan manji, kao i onaj za ljuštenje.

- Pored toga potrebne su vam dve daske, jedna za meso i povrće, a druga za sečenje voća i ostalog što seckate. Znamo da se daska za meso koje ide na termičku obradu ne koristi i za voće i povreće koje neće biti kuvano!

- Takođe, neizostavno je da imate rende, nekoliko varjača, kašiku i kutlaču za sipanje, cediljku malu i veću, makaze i nekoliko kuhinjskih krpa. Dobar čekić za meso je preporučljiv.

- Jedna manja i jedna veća šerpa, kao i dobar tiganj koji se ne lepi su vam takođe neophodni.

Na kraju, nije obavezno ali je praktično imati i jedan kalup za mafine, jer u njemu možete da spremite gomilu stvari: hlebčiće, projice, mini pitice sa sirom ili mesom, itd.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: cediljka, daska, Kašika, kuhinjska krpa, kutlača, Makaze, Nož, Rende, Varjača

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima