≫ 

Neodoljivi gulaš sa srnećim mesom i vrganjima

Isplanirajte da ovo spremite za neki vikend...

  • 1

Sastojci:

- 1 kg srnetine (but ili plećka)

- 120 g suve slanine

- 2 glavice crvenog luka

- 300 g mladih vrganja

- 1/2 supe od povrća

- 2-3 lovorova lista

- biber u zrnu

- 1 kašika gustina

- so, biber, začin, crvena paprika, ljuta tucana paprika, peršunov list

Priprema:

Srneće meso preko noći ostavite u vodi sa dosta naseckanog belog luka, a sutradan meso izvadite, ocedite i isecite na kocke. Crveni luk iseckati sitno, malo posoliti i dinstati u široj šerpi na malo ulja. Slaninu iseckati sitno i dodati luku pa dinstati dok se fino ne otopi i uprži. U luk dodati meso i mešati varjačom da se zapeče sa svih strana i promeni boju, potom zaliti sa malo supe, dodati biber u zrnu, lovor, poklopiti, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka sat i po vremena.

Povremeno promešati i još doliti supe. Nakon sat i po, vrganje oprane, očišćene i iseckane na tanke listiće dodati mesu, promešati, poklopiti i dinstati na laganoj vatri još pola sata. Kašiku gustina razmutiti u malo vode, dodati kašičicu crvene paprike, malo začina, bibera i sipati u gulaš.

Ostaviti još par minuta da se gustin ukuva i gulaš fino zgusne. Dodati ljutu papričicu i još soli po ukusu, pa posuti peršunovim listom. Služiti uz pirinač, pire krompir ili prilog po želji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA