1

Kako da ispržite meso, a da ostane sočno?

Ništa lakše, samo sledite ova uputstva!

SAVET kako da przite meso da bude socni
Foto-ilustracija: pixabay.com

Sigurno se i vama dogodilo da od prelepo izabranog komada mesa, posle prženja dobijete neprijatno tvrd i suv proizvod? Svakako ne želite da vam se to ponovo desi, pa zato postupite na sledeći način:

- Pre prženja meso premažite uljem. Solite ga tek kada bude gotovo, jer će tokom prženja da izgubi vodu i biće zbog toga suvlje

- Ali! Ako ga niste premazali uljem, onda ga ipak posolite pre prženja - jer ako ga solite kasnije isteraće sve sokove, što ne želite.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: meso, Prženje, so

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • E
    e, stvarno...

    Da bi meso bilo sočno najbolje je malo ga izlupati tučkom, posoliti, nauljiti i ostaviti da odstoji u hladnjaku minimum dva sata(najbolje bi bilo da prenoći). Ovako pripremljeno meso je odlično za roštilj, a može i da se prži i peče. Ja spremam bez začina, a može se dodati i začin po želji kada se usoli.

/
<% galerijaAlt  %>