Kako da ispržite meso, a da ostane sočno?

Ništa lakše, samo sledite ova uputstva!

  • 1

Sigurno se i vama dogodilo da od prelepo izabranog komada mesa, posle prženja dobijete neprijatno tvrd i suv proizvod? Svakako ne želite da vam se to ponovo desi, pa zato postupite na sledeći način:

- Pre prženja meso premažite uljem. Solite ga tek kada bude gotovo, jer će tokom prženja da izgubi vodu i biće zbog toga suvlje

- Ali! Ako ga niste premazali uljem, onda ga ipak posolite pre prženja - jer ako ga solite kasnije isteraće sve sokove, što ne želite.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e, stvarno...

    9. februar 2017 | 22:04

    Da bi meso bilo sočno najbolje je malo ga izlupati tučkom, posoliti, nauljiti i ostaviti da odstoji u hladnjaku minimum dva sata(najbolje bi bilo da prenoći). Ovako pripremljeno meso je odlično za roštilj, a može i da se prži i peče. Ja spremam bez začina, a može se dodati i začin po želji kada se usoli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA