4

Da li je moguće čuvati maslac van frižidera?

Moguće - a ovo je pravi savet za to!

cuvanje maslaca
Foto-ilustracija: pixabay.com

Desilo vam se , sigurno, više puta da iz nekih razloga maslac treba da da sačuvate neko vreme van frižidera, ali kako?

Jednostavno je!

Maslac držite u hermetički zatvorenoj posudi u kojoj je pitka voda, a može da bude posoljena (morska so, naravno). Sve se čuva tako da maslac pliva u ovoj vodi.

Osim što može ovako da se čuva, bez odlaganja u frižider, maslac će biti i mekan i lako će se razmazivati.

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

 

Tagovi: maslac

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
  • M
    Maslo

    Može i da se napravi maslo. I onda može mesecima da stoji bez frižidera.

  • M
    Milija

    Jel treva da bude u foliji,ili bez nje u vodi?

  • м
    мама

    Da zasto da ne jos se lakse maze

Napravite domaći kikiriki puter za samo 5 minuta, a potrebne su vam svega 3 stvari

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima