2

Kupite najobičniji kukuruz kokičar i sami napravite kokice iz mikrotalasne!

Najjednostavniji i najjeftiniji način pripreme!

kokice iz mikrotalasne
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ne morate da kupujete već spakovane i začinjene kokice. One obično imaju puno soli i skuplje su. Sve ovo možete i sami! Potrebna vam je samo obična papirna kesa.

Sastojci:
- ¼ šolje kukuruza za kokice
- po ukusu soli

Priprema:

U papirnu kesu stavite kukuruz , pa presavijte 3-4 puta na vrhu i zavrnite ćoškove (napravite im "uši"), da se ne otvori. Stavite je uspravno u mikrotalasnu, i podesite vreme na minut i dvadeset sekundi.

Kada je gotovo, posolite po ukusu. Kokice na ovaj način se lako prave, a nemaju ni razne nepotrebne dodatke. Nema ni šerpe koja posle mora da se riba.

SAVET: Na isti način možete da stavite kokice i u staklenu činiju i poklopite tanjirom, pa ih takođe ispucate u mikrotalasnoj. Ovaj način zateva nešto više vremena nego pečenje u papirnatoj kesi.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Kukuruz za kokice, so

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
 • Z
  ZVEZDA

  E ne komplikujte , duboka serpa, kokicar da pokrije dno, posoliti i preliti ulje da sve prekrije, poklopiti i za pet min.sve se iskokalo. Mikrotalasna je i onako nezdrava. Cao!

 • J
  James

  Ne ne ne. Ovako ce da se iskoka oko 30%. Recept je sledeci. Kokice u neku ciniju,preliju se sa mezavinom soli i zejtina. Odstoje u zejtinu 1minut. Onda se visak zejtina iscedi i tek tad ide u papirnu kesu. Najbolje je da se kesa polozi na bok i zalepi krep trakom. Vreme 3minuta. Isto kao i kokice za mikrotalasnu. To je to i provereno radi. 95%

/
<% galerijaAlt %>