2

Kupite najobičniji kukuruz kokičar i sami napravite kokice iz mikrotalasne!

Najjednostavniji i najjeftiniji način pripreme!

kokice iz mikrotalasne
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ne morate da kupujete već spakovane i začinjene kokice. One obično imaju puno soli i skuplje su. Sve ovo možete i sami! Potrebna vam je samo obična papirna kesa.

Sastojci:
- ¼ šolje kukuruza za kokice
- po ukusu soli

Priprema:

U papirnu kesu stavite kukuruz , pa presavijte 3-4 puta na vrhu i zavrnite ćoškove (napravite im "uši"), da se ne otvori. Stavite je uspravno u mikrotalasnu, i podesite vreme na minut i dvadeset sekundi.

Kada je gotovo, posolite po ukusu. Kokice na ovaj način se lako prave, a nemaju ni razne nepotrebne dodatke. Nema ni šerpe koja posle mora da se riba.

SAVET: Na isti način možete da stavite kokice i u staklenu činiju i poklopite tanjirom, pa ih takođe ispucate u mikrotalasnoj. Ovaj način zateva nešto više vremena nego pečenje u papirnatoj kesi.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Kukuruz za kokice, so

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • Z
    ZVEZDA

    E ne komplikujte , duboka serpa, kokicar da pokrije dno, posoliti i preliti ulje da sve prekrije, poklopiti i za pet min.sve se iskokalo. Mikrotalasna je i onako nezdrava. Cao!

  • J
    James

    Ne ne ne. Ovako ce da se iskoka oko 30%. Recept je sledeci. Kokice u neku ciniju,preliju se sa mezavinom soli i zejtina. Odstoje u zejtinu 1minut. Onda se visak zejtina iscedi i tek tad ide u papirnu kesu. Najbolje je da se kesa polozi na bok i zalepi krep trakom. Vreme 3minuta. Isto kao i kokice za mikrotalasnu. To je to i provereno radi. 95%

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima