0

Kako se peku sitni kolači?

Dobro je znati nekoliko načelnih principa...

kako se peku sitni kolaci
Foto-ilustracija: pixabay.com

Ako u recpetu nije napisana temperetura na kojoj se peku kolačići - ništa strašno. POstoje neke opšta pravila kojih možete da se držite...

- Sitni kolači se najčešće peku na temperaturi od 180°C do 200°C.

- Izuzetak su princes-krofne i kolači od lisnatog testa, kao što su paštetice, salčići i slično, koje se moraju staviti u zagrejanu rernu i to na 250°C.

- Isto tako, kiflice od oraha i puslice od belanaca, kao i ostali kolači, koje treba više sušiti nego peći, stavljaju se u rernu zagrejanu na 100 do 150°C.

Ono što je zgodno kod ovakvih kolača je što su mali i ima ih puno, pa kad pomislite da su gotovi - lako to možete da proverite: jednostavno pojedite jedan!

Telegraf Kuhinja - Svi recepti na jednom mestu, u plejlisti ispod:

(Telegraf.rs)

Tagovi: sitni kolači

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Napravite savršen preliv za svaku salatu uz pomoć proste formule

Šećerne bombone za čaj oduševiće sve vaše goste

Isprobajte najbolji domaći preliv za salatu bez šećera i štetnih konzervansa

Zdravi čokoladni humus je recept koji smo čekali ceo život

Ovo je jedini način da skuvate savršena jaja i da napokon budete zadovoljni

Slatke kokice sa cimetom i vanilom koje će svi obožavati

Ovo je najjeftinije i najbolje ulje za pohovanje hrane

Sve vreme držite nož pogrešno kada nešto seckate - ovo je pravi način

5 zdravih zamena za brašno koje će vam pomoći da smršate bez odricanja od pice i palačinki

Oljuštite kuvano jaje za samo nekoliko sekundi bez ikakvog pomagala (VIDEO)

Jaja u marinadi su idealno jelo za sve koji žele da smršaju

Spremite savršeni argentinski sos sa testeninom i mesom od zelenih listova šargarepe

Ulje ili mast: Evo šta pečenom krompiru daje najbolji ukus

Napravite domaći pesto sos: Jeftiniji, zdraviji i ukusniji od onog kupljenog u prodavnici

Kako da pravilno pripremite domaće kobasice?

Dva brza namaza za zdrav i ukusan doručak (VIDEO)

President maslaci – za raskošan ukus vaših specijaliteta

President pavlaka za kuvanje – neizostavan sastojak prazničnih specijaliteta

Zamašćene pločice u kuhinji i zapušena sudopera. Šta činiti?

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?

Kako se najlakše ljušti paradajz?

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima